top of page

Glasnegativ från Olles källare med motiv från Duvnäs - Ny utställning!

I höstas gjorde vi ett oväntat fynd i det gamla museets källare: Längst in i ett skåp, instoppat i fyra papplådor och inslagna i silkepapper låg en samling gamla glasnegativ i storformat! Ingen vet hur de hamnat här, och ingen känner till bildernas historia. Men med hjälp av fotografen Lars Hansson kunde materialet scannas och kopieras. Resultatet finns snart att beskåda på väggarna i Nya Ateljen. Med hjälp av Duvnäskännarna Inger och Jan Thorburn tillsammans med Margareta och Olle Anderlind finns texter om vad de gamla bilderna föreställer.

Du kommer att få möjlighet att kommentera bilderna och bidra med dina egna iakttagelser. Kanske känner du igen ditt eget hus?!


Öppning lördagen den 8 maj kl 12-16 och söndag 12-16. Sedan följande två helger fredag till söndag samma tider. Sista möjlighet att ta del av utställningen är söndag den 23 maj. Med reservation för ändring.


Utställningen genomförs med hjälp av föreningen Kajsa och Olle Nymans vänner och med stöd från Nacka Kommun.

Här ses Kvarngården som ju finns kvar än i dag. Robert Küsels son Ernst bodde här ett slag med sin fru Ingrid. Barnen hette Erik, Anders och Nils. Kanske är det Ingrid och en barnsköterska som ses på förstubron. Vid husets gavel står en kombinerad kärra och barnvagn.

Comments


bottom of page